ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

”Porto Heli Run Summer Experience 2023΄΄

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για 5η χρονιά οι αγώνες δρόμου, ”Porto Heli Run Summer Experience 2023, εκδηλώσεις Αφιερωμένες στην Μνήμη του Μίνωα Κυριακού”, το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023, στο Πορτοχέλι. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας και την Τουριστική Επιτροπή Προβολής & Ανάπτυξης, σε συνεργασία με την Κοινότητα Πορτοχελίου. Ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί με το ”Ververoda Easy Trail Run”, έναν αγώνα 11 km, μια κυκλική διαδρομή, με σημείο εκκίνησης τον πεζόδρομο του Πορτοχελίου.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τον παιδικό αγώνα των 500 m και στη συνέχεια ολοκληρώθηκαν με το γνωστό και αγαπημένο σε όλους ”Night Run” των 5 Km.
Η συμμετοχή ήταν εξαιρετικά μεγάλη, με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους αθλητές να ανυπομονούν να συμμετάσχουν και να αγωνιστούν στις διαδρομές, κατά την διάρκεια μιας υπέροχης ημέρας στο πανέμορφο Πορτοχέλι του Δήμου Ερμιονίδας.
Οι αγώνες διεξήχθησαν σε ένα πολύ ευχάριστο και γιορτινό κλίμα που το απόλαυσαν όχι μόνο οι αθλητές αλλά και όλοι οι παραβρισκόμενοι. Τα σχόλια που αποκομίσαμε από όλους ήταν πολύ θετικά, γεγονός που μας δίνει το κίνητρο και τη χαρά να αρχίσουμε να σχεδιάζουμε το επόμενο ”Porto Heli Run Summer Experience”, ακόμα πιο βελτιωμένο και πιο επιτυχημένο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας που είναι πάντα αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του τόπου μας.
Τον Μέγα Χορηγό, τον Όμιλο ΑΝΤ1 και την Οικογένεια Κυριακού καθώς και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον κ. Γιάννη Παπαστεργίου, το Nikki Beach Resort & Spa Portoheli, το Σύλλογο Φίλων Πορτοχελίου (Σ.ΦΙ.Π.), το κατάστημα ”Ζαχαροπλαστεία Παραδοσιακό’‘, τον κ. Χαράλαμπο Σκούρτη και τον κ. Φραντζέσκο Δημαράκη.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τις απονομές στους νικητές των αγώνων και τιμήθηκαν οι μεγάλοι με αναμνηστικές πλακέτες για την συνεχή και απρόσκοπτη προσφορά τους στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός.

Τις απονομές έκαναν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ερμιονίδας, Αγγελική Λούμη-Γιαννικοπούλου και Γιώργος Πιτσάς, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Γιώργος Τσεγκής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πορτοχελίου και ο Πρόεδρος του Σ.ΦΙ.Π.
Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες. Σημασία έχει πάντα η συμμετοχή και να απολαμβάνουμε τη διαδρομή γιατί πρόκειται για μια αθλητική γιορτή για μικρούς και μεγάλους.
Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τους Μάκη Πίλουρη για τον σχεδιασμό και την σήμανση της κυκλικής διαδρομής των 11 km, τον Δαμιανό Νάκο, τον Μάκη Φωστίνη, την Γωγώ Ελευθερίου, την Μαρίνα Χατζησταύρου, την Βασιλική Μπέκα και την Βίκυ Δημαράκη που δούλεψαν εθελοντικά την ημέρα των αγώνων και το έκαναν με κέφι.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Ελευθέριο Σιδέρη για την άψογη διεκπεραίωση των διαδικασιών στον Όμιλο ΑΝΤ1 και την θετική του ανταπόκριση στην προσπάθεια μας για την ανάδειξη του τόπου μας καθώς και το τηλεοπτικό συνεργείο του ΑΝΤ1, στην Τζίνα Στασινοπούλου, τον Παναγιώτη Χατζηδαμιανό και τον Ιάκωβο Σταυρινίδη, οι οποίοι κάλυψαν ακούραστα τις εκδηλώσεις.
Προάγουμε τον Αθλητικό Τουρισμό της Ερμιονίδας, ενός τόπου μαγικού που προσφέρεται για αθλητικές δραστηριότητες χειμώνα καλοκαίρι, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και προβάλλοντας τον προορισμό Ερμιονίδα.
Επίσης ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Κοιλάδας για την εθελοντική τους προσφορά κατά την διάρκεια των αγώνων .

Τα αναλυτικά αποτελέσματα των αγώνων είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα: myrace.gr > αποτελέσματα > Porto Heli Night Run & Ververoda Easy Trail Run

Όποιος αθλητής επιθυμεί μπορεί να έχει και το αναμνηστικό δίπλωμα για την συμμετοχή του στους Αγώνες Δρόμου, ”Porto Heli Run Summer Experience 2023″, βάση του οποίου αναγράφεται ο χρόνος τερματισμού του και η κατάταξη του.

Ακολουθώντας την εξής διαδρομή: myrace.gr > αποτελέσματα > Porto Heli Night Run & Ververoda Easy Trail Run > αγώνες > VERVERODA EASY TRAIL RUN ή PORTO HELI NIGHT RUN > κλικ στο όνομα του αθλητή > δίπλωμα.


Ακολουθεί η αρχική προκύρηξη/ανάρτηση >>>

«Porto Heli Night Run & Ververoda Easy Trail Run»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Ερμιονίδας σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού, την Κοινότητα Πορτοχελίου του Δήμου Ερμιονίδας και τον Όμιλο ANT1 διοργανώνει για 5η χρονιά τη βραδινή εκδήλωση και για πρώτη φορά μια πρωινή εκδήλωση που περιλαμβάνει τις διαδρομές 5 χλμ & 10 χλμ. στο Πορτοχέλι το Σάββατο 1 Ιουλίου 2023 με τον διακριτικό τίτλο:  «Porto Heli Night Run & Ververoda Easy Trail Run»

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Κάνε την εγγραφή σου τώρα!
Μπείτε στη νύχτα, αποδεχτείτε την πρόσκληση και αφήστε τα ίχνη σας στα σαγηνευτικά μονοπάτια του Πόρτο Χελίου. Γίνετε μέρος της ιστορίας καθώς συμμετέχετε στο εναρκτήριο “Porto Heli Night Run & Ververoda EasyTrail Run”.

Εγγραφείτε τώρα για να φωτίσετε το σκοτάδι με την αποφασιστικότητά σας και να ορίσετε ένα νέο σημείο αναφοράς για τους μελλοντικούς δρομείς.
event.athletopia.com/event.athletopia.com/porto-heli-night-run-and-nisi-trail-run

Κατέβασε την εφαρμογή!
Όλα τα τελευταία νέα, σημαντικές ενημερώσεις και προτάσεις για την καλύτερη προετοιμασία σας με ένα κλικ
σε Android https://play.google.com/store/apps/details?id=at.athletopia.app
σε iPhone https://apps.apple.com/gr/app/athletopia/id1616634842
ή σκανάρωντας το σχετικό QR.


Δρόμος 11 km (trail)

>> Ενημέρωση: Αποτελέσματα του αγώνα

Ώρα εκκίνησης: 09:00              Κόστος συμμετοχής: 10,00€

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού: Η αρχή του πεζόδρομου των καφετεριών Πορτοχελίου.

Η διαδρομή: Κυκλική
Ξεκινάει από το λιμάνι Πορτοχελίου στην αρχή του πεζόδρομου των καφετεριών και κατευθύνεται προς το δρόμο για Βερβερόντα.
Μόλις συμπληρωθεί το 1km άσφαλτος, ακριβώς πριν το κατάστημα ηλεκτρικών συσκευών, στρίβει δεξιά στη διασταύρωση και συνεχίζει για 1,5 km σε άσφαλτο. Μετά την πρώην Disco “ΘΕΑ” ο αγώνας κινείται σε 5 km trail και μετά επιστρέφει 3,5 km άσφαλτος από το δρόμο του γηπέδου “Πορτοχελιακού”- Μπάλντιζας και τερματίζει στον πεζόδρομο των καφετεριών.
Η ανωτέρω διαδρομή από το 1ο  έως το 4ο km χαρακτηρίζεται με θετική υψομετρική 200m.

Δείτε τη διαδρομή   εδώ

Σταθμοί τροφοδοσίας
> 2,5Κ (νερά + ισοτονικά)
> 5Κ (νερά + ισοτονικά)
> 8Κ (νερά + ισοτονικά)
Στον τερματισμό θα παρέχονται νερά, ισοτονικά, αναψυκτικά, μπανάνες, μπάρες & σαντουιτσάκια!

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει τα εξής:
α. Νούμερο συμμετοχής αθλητή – Χρονομέτρηση
β. Αναμνηστικό μπλουζάκι με το λογότυπο της διοργάνωσης
γ. Μετάλλιο τερματισμού

Έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις (3) πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών & γυναικών καθώς και στους τρεις (3) πρώτους των ηλικιακών κατηγοριών.
Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι οι εξής:

ΑΝΔΡΕΣ

>16 – 19 ετών

> 20 – 29 ετών

> 30 – 39 ετών

> 40 – 49 ετών

> 50 – 59 ετών

> 60 +

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

> 16 – 19 ετών

> 20 – 29 ετών

> 30 – 39 ετών

> 40 – 49 ετών

> 50 – 59 ετών

> 60 +

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link https://event.athletopia.com/porto-heli-night-run-and-nisi-trail-run
Όσοι συμμετέχουν και στις 2 εκδηλώσεις (5km + 11km), το κόστος συμμετοχής τους διαμορφώνεται στα 15€


Δρόμος 5 km (άσφαλτος)

>> Ενημέρωση: Αποτελέσματα του αγώνα

Ώρα εκκίνησης: 21:00              Κόστος συμμετοχής: 10,00€

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού: Η αρχή του πεζόδρομου των καφετεριών Πορτοχελίου.

Η διαδρομή: Πηγαίνει παράλληλα με το λιμάνι και την παραλιακή οδό προς Κόστα, οι δρομείς κάνουν αναστροφή στο 2,4 χιλιόμετρο περνώντας μέσα από την νησίδα – πάρκιν του ξενοδοχείου Nikki Beach και επιστρέφουν μέσω της ίδιας διαδρομής στο σημείο εκκίνησης – τερματισμού.
Δείτε τη διαδρομή  εδώ

Σταθμοί τροφοδοσίας
> 2,5Κ (νερά)
Στον τερματισμό θα παρέχονται νερά & μπανάνες

Ο Δρόμος 5 χλμ κλείνει στις 22:00. Μετά την ώρα αυτή οι αθλητές τρέχουν με δική τους ευθύνη.

Το πακέτο συμμετοχής περιλαμβάνει τα εξής:
α. Νούμερο συμμετοχής αθλητή – Χρονομέτρηση
β. Αναμνηστικό μπλουζάκι με το λογότυπο της διοργάνωσης
γ. Μετάλλιο τερματισμού

Έπαθλα θα απονεμηθούν στους τρεις (3) πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών & γυναικών.

Οι εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στο link https://event.athletopia.com/porto-heli-night-run-and-nisi-trail-run
Όσοι συμμετέχουν και στις 2 εκδηλώσεις (5km + 11km), το κόστος συμμετοχής τους διαμορφώνεται στα 15€

Παράλληλα με την εκκίνηση του δρόμου 5 km θα διεξαχθεί και ο Παιδικός Δρόμος: 500μ με τον τίτλο “Kids run”.
‘Ώρα εκκίνησης: 20:00              Κόστος συμμετοχής: ΔΩΡΕΑΝ
Τα παιδιά τρέχουν σε μία διαδρομή 500 m σε δύο κατηγορίες (5 έως 10 ετών & 11 έως 15) σε απόλυτα ασφαλή φυλασσόμενο, χωρίς αυτοκίνητα δρόμο κάνουν αναστροφή και επιστρέφουν στην αφετηρία οπού όλα παίρνουν μετάλλιο τερματισμού.


Παραλαβή αγωνιστικού πακέτου
Η γραμματεία των αγώνων θα λειτουργήσει την ημέρα των αγώνων το πρωί 07:30-11:00 και το απόγευμα από 18:30 έως το τέλος της διοργάνωσης, στο χώρο εκκίνησης/τερματισμού


Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβληθεί το αντίστοιχο ποσό σε λογαριασμό Τράπεζας Πειραιώς, δικαιούχος Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Δήμου Ερμιονίδας έως και την Πέμπτη 29/6/2023

Αριθμός λογαριασμού: 63 0904 0030 967 // IBAN: GR71 0171 3090 0063 0904 0030 967

Ως αιτιολογία πρέπει να αναφέρεται το όνομα του συμμετέχοντα


Όροι και προϋποθέσεις

 Με τη συμμετοχή μου στη διοργάνωση, πατώντας «Αποδοχή & συνέχεια» στη φόρμα εγγραφών, δηλώνω υπέυθυνα, ότι συναινώ στους παρακάτω όρους:

  • Ο αριθμός συμμετοχής στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα είναι προσωπικός και σε καμία περίπτωση δεν μεταβιβάζεται σε άλλο αθλητή.
  • Συμμετέχω αποκλειστικά με δική μου ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια της αθλητικής  δραστηριότητας, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
  • Έχω υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικές εξετάσεις και είμαι απολύτως υγιής για να συμμετέχω στην παρούσα αθλητική δραστηριότητα. Αποδέχομαι πλήρως την ευθύνη για κάθε τραυματισμό ή ατύχημα που μπορεί να προκληθεί από και προς το χώρο διεξαγωγής του αγώνα, ή κατά τη διάρκειά του, καθώς και για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή μου στον αγώνα, όπως πτώσεις, κακές καιρικές συνθήκες, κίνηση, αλλά και κακή κατάσταση του εδάφους της διαδρομής.
  • Παραιτούμαι από οποιαδήποτε απαίτηση από τους διοργανωτές, χορηγούς και οποιονδήποτε εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα με τη διεξαγωγή της παρούσας  αθλητικής  δραστηριότητας  και αποδέχομαι ότι τα παραπάνω πρόσωπα δεν φέρουν καμία νομική ευθύνη για ό,τι μπορεί να προκύψει κατά τη συμμετοχή μου. Ακόμα δίνω την έγκρισή μου στους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες μου ή βίντεο από την παρούσα αθλητική δραστηριότητα ή οποιαδήποτε άλλη καταγραφή χωρίς να έχω καμία οικονομική απαίτηση.
  • Δίνω την έγκριση μου για τη χρήση των προσωπικών μου στοιχείων  (Όνομα, Επώνυμο, Κινητό και e-mail) από χορηγούς, υποστηρικτές και δωροθέτες, ώστε να επικοινωνήσουν μαζί σας σε δεύτερο χρόνο.
  • Αποδέχομαι τους όρους, διάβασα την προκήρυξη.
  • Δίνω την έγκριση μου να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία επικοινωνίας μου από την Athletopia για ενημερωτικούς σκοπούς που αφορύν τη διοργάνωση.
  • Για τους ανηλίκους συμμετέχοντες αποκλειστική ευθύνη, φέρει ο γονέας / κηδεμόνας.
  • Οι παραπάνω όροι έχουν διαβαστεί και γίνει αποδεκτοί και τα προσωπικά στοιχεία που δηλώνει ο αθλητής είναι πραγματικά και αληθή.

Για την τροποποίηση οποιουδήποτε από τους παραπάνω όρους, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο keapde2011@yahoo.gr εντός 60 ημερών.

Περισσότερες πληροφορίες, 27543 60001-30